Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
narazila jsem na diskuzi, ze které vyplynulo, že většina proteinů pro BCAA se vyrábí ze sóji. V lekci píšete, že sója není moc bohatá na BCAA, ale zase je její výhoda nízká cena. Žila jsem v domnění, že se většina BCAA vyrází z mléka, resp. syrovátky. Jak to vidíte vy, jakožto člověk, který se v doplňcích stravy pohyboval/pohybuje.
Děkuji moc

BCAA se pro komerční účely syntetizují, což je pojem vztahující se k získávání AMK fermentační aktivitou některých mikroorganismů na organických substrátech, kde nejčastějším je právě sója. Není to jediná možnost, jak tyto AMK vyrábět, výrobci ale v naprosté většině případů volí postupy, které jsou finančně nejvýhodnější, což je vcelku logické. Nezáleží tak na koncentraci požadovaných složek v původní surovině, dležitá je "výtěžnost".

Témata:  Sója   BCAA 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi