Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
můžete prosím napsat, která echinacea splňuje obě kritéria, protože u preparátů dostupných na trhu neuvádí obsah obou látek.
Díky

Pokud budete vybírat preparát s obsahem třapatky, vždy s ohledem na jeho kvalitu hledejte na etiketě informace o obsahu těchto dvou látek (kyseliny cichorové a alkamidů). Pokud nebudou uvedené, je jasné, že produkt neobsahuje standardizovaný extrakt, nemá tak smysl doplněk vůbec kupovat. Echinace patří mezi nejprodávanější byliny na světě, tato výjimečnost bohužel přináší ze strany výrobců doplňků stravy i podvodné manipulace s kvalitou. Analýzy dokonce ukazují, že jsou běžné situace, kdy výrobce garantuje obsah standardizovaného extraktu, tento se ale ve skutečnosti vůbec nenachází. V oblasti doplňkové výživy jsou taková jednání častá a spotřebitel má v podstatě dvě možnosti, jak získat kvalitní produkt:
1. První je volba na základě certifikací, nejlépe od nezávislých společností (pokud je výrobce/prodejce má, vždy se jimi chlubí).
2. Druhá pak průběžné testování vybraných výrobků.

Témata:  Doplňky stravy   Echinacea   Imunitní systém 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi