Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
je vhodné jako alternativní sladidlo čekankový sirup? Z lekce mi vyplývá, že je to poměrně ideální náhrada za cukr, vzhledem k tomu že je to vlastně rozpustná vláknina sladké chuti? Jaké má popř. nevýhody?
Moc děkuji
Čekankový sirup je nutričně i zdravotně velmi zajímavou alternativou cukru. Hlavní výhodou je vysoký podíl rozpustné vlákniny inulínu, vysoká sladivost a nízká hodnoty GI. Má tak vliv na krevní glykémii a výživu probiotických kultur ve střevním traktu, čímž v oblasti sladidel docela vyčnívá.
Témata: Čekankový sirup Rozpustná vláknina
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.