Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
doporučil byste pravidelnou konzumaci 100% ořechových másel? Případně proč?
Předem děkuji.

Za normálních podmínek a současně v situaci absence zbytečných aditiv u těchto výrobků mi přijde kontraproduktivní se jim vyhýbat. Je dobré si uvědomit, že másla v takové podobě jsou kvalitní (= průmyslově nezprocesovanou) potravinou s velmi zajímavým nutričním profilem. Společně s luštěninovými pomazánkami jsou v podstatě ideální pro použití v kombinaci s pečivem, mají zasloužený nárok být nedílnou součástí jídelníčku.
Přistupujte k nim ale jako k potravině, o které víte, že je citlivá na oxidaci (másla obsahují vysoký podíl tuků, které nemají příliš v lásce kyslík a světlo), náchylná k plísním a v neposlední řadě i zdrojem některých alergenů.

Témata:  Hubnutí   Ořechové máslo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi