Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
v diskuzi jsem se dočetla, že se tempeh před konzumací musí tepelně upravit? Mohu se zeptat proč? Nikdy jsem o tom neslyšela. I ve spoustě ,,bio a zdravých restaurací" jsem se setkala s tím, že tempeh byl jen tak položený jako obloha na chlebu,
děkuji.
Tepelná úprava tempehu před konzumací se doporučuje u jeho NATURAL verze. Důvodem jsou aktivní fermentační plísně, které mohou u citlivých jedinců způsobit trávicí potíže, případně zatížit imunitní systém.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.