Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda obsah saponinů v syrové zelenině lze snížit kuchyňskou úpravou?
A jak na antinutriční látky působí vaření v páře?
Moc děkuji za odpověď.

Saponiny mají hydrofilní vlastnosti, poměrně dobře se tedy rozpouští ve vodě. Jejich množství v potravinách výrazně snížíte nejen loupáním, mytím či namáčením, ale i vařením (včetně přípravy v páře), případně klíčením a fermentací.

Témata:  Hubnutí   Saponiny 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi