Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Saponiny mají hydrofilní vlastnosti, poměrně dobře se tedy rozpouští ve vodě. Jejich množství v potravinách výrazně snížíte nejen loupáním, mytím či namáčením, ale i vařením (včetně přípravy v páře), případně klíčením a fermentací.
Saponiny mají hydrofilní vlastnosti, poměrně dobře se tedy rozpouští ve vodě. Jejich množství v potravinách výrazně snížíte nejen loupáním, mytím či namáčením, ale i vařením (včetně přípravy v páře), případně klíčením a fermentací.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.