Úvod / Jak se u nás studuje / Zahraniční studenti
S rozvojem internetu a všech ostatních trendů informačního věku má stále větší počet lidí zájem komunikovat se svým okolím elektronickou cestou. Toto samozřejmě postihlo i oblast vzdělávání, kde se doslova roztrhl pytel s takzvaným infopodnikáním.
Protože mám jako lektor povahově blíž ke „staré“ škole, která preferuje osobní kontakt, snažil jsem se tomuto trendu několik let odolávat. Nakonec ale vyhrál trh, kde v první linii stála řada zájemců o studium nabízených kurzů v čele s „Poradce pro výživu“ žijících v zahraničí. Je tak vcelku pochopitelné, že když se k této stále rozrůstající česky a slovensky mluvící většině přidaly ještě maminky na mateřské s minimem možností v oblasti cestování na jakékoli akce, bylo nutné vyjít těmto informacechtivým vstříc.
Prvním ryze on-line kurzem byl Poradce pro výživu, kde jsme pravidelné každoměsíční přednášky nahradili předtočeným videozáznamem. Studium jsme současně vylepšili o průběžné každodenní cvičné testy, aby se studentům rozšířil potenciál zpětných vazeb. Každoměsíční testy získaly také elektronickou podobu, obhajoba seminární práce elektronickou cestou je už v podstatě pomyslnou třešničkou na dortu.
V okamžiku spuštění on-line verze kurzu se doslova roztrhl pytel se zájemci ze zahraničí. Dnes můžeme tvrdit, že s výjimkou Arktidy a Antarktidy naše kurzy (v čele s kurzem „Poradce pro výživu“) studují Češi a Slováci na všech kontinentech. Dokládá to i mapa s vyznačenými zeměmi, odkud studující pochází.
Faktem je, že celkový počet zahraničních studentů permanentně roste. Největší zájem je na Slovensku, zajímavá koncentrace je například na Britských ostrovech.
Díky jednoduchému objednávkovému systému a rychlým službám v bankovním sektoru se tak každý prakticky z jakéhokoli civilizovaného kouta této planety může pustit do studie už doslova pár dní od podání přihlášky.
Kurz Poradce pro výživu, který v oblasti zájmu jasně vede, proto spouštíme každý měsíc (vždy první pondělí v měsíci). Kvalitativně zahraniční studující ve srovnání s „domácími“ nijak nestrádají, obsah i forma studia jsou unifikované pro všechny.
Marie Holeňová
Při výběru studia výživy byl pro mě Kurz ATAC jasnou volbou. Mezi nabídkou kurzů na trhu si troufám říct, že nemá konkurenci. Obsah kurzu a individuální přístup mé správné rozhodnutí utvrdilo. Když budu konkrétnější, tak největší přínos pro mě bylo nahlížení na zdraví jako komplex. Komplex mám na mysli zejména znalost nejen západní, ale i východní medicíny. Tyto znalosti jsou pro mě největším benefitem pro využití v praxi. Nesmím také opomenout přístup do studentské sekce, který zůstává studentům i po skončení studia. Tuto výhodu vidím až dnes, kdy při práci s klienty využívám materiály z kurzu. Jednoduše si dle názvu vyhledám téma, které aktuálně řešíme a s informacemi pracuji jak při sestavování osobních výživových plánů, tak při konzultaci. Pro tvorbu jídelníčků, receptů a plánování stravování neznám nic lepšího, než je aplikace ZOF. Kdo vyzkouší, tak se jen tak s nějakými kalorickými tabulkami nespokojí. Hravě ZOF strčí ,,KALORICKÉ TABULKY" do kapsy. Profesní kvalifikaci z výživy jsem absolvovala také u firmy ATAC a rozhodně nelituji. Původně jsem kurzem chtěla proplout pouze pro získání infomací bez završení státní zkouškou jako většina studentů. Postupem času jsem ale zjistila, že se chci živit tím, co mě naplňuje. Tím chci podpořit ty, kteří zvažují, zda kurz završit státní zkouškou..tedy profesní kvalifikací z výživy. Nikdy nevíte, kdy se vám tento certifikát bude hodit. Co musím na závěr podotknout je, že běžně nejsem přikloněna recenzím, nicméně tato zkušenost si kladné hodnocení zaslouží.
Zdeňka Čubrová
Rekvalifikační kurz "Poradce pro výživu" jsem si zvolila po důkladném prostudování všech nabídek na trhu. Líbil se mi hlavně celostní přístup, léta se zajímám o přírodní medicínu a je mi blízký holistický pohled na člověka a jeho zdraví. Tomu odpovídala i náplň kurzu - všichni tři lektoři nám předali poznatky a informace z různých hledisek, nejen ty obvykle uváděné, propojení nejrůznějších aspektů do souvislostí a zároveň nadhled, aby se z toho člověk nezbláznil : ). Otevřely se mi nové pohledy na celou šíři této oblasti a proto jsem se rozhodla pokračovat ve studiu dál v půlročním kurzu "Poradce pro výživu a suplementaci". Děkuji tedy Mgr. Martinu Jelínkovi, MUDr. Pavlu Dvorskému a Ing. Martinu Škábovi za přínosné přednášky a v neposlední řadě i paní Jitce Pořízkové za skvělý organizační servis.
Zdeňka Prušáková Řepová, Dis.
Jsem šťastná a nesmírně vděčná, že jsem získala dar a možnosti šířit mezi veřejnost zdraví, krásu a výživu - jako podporu kvalitního a plnohodnotného života. Ke kurzům pana Mgr. Martina Jelínka jsem se dostala přes jeho knihy a přednášky, které jsou TOP, odborné, zajímavé, praktické, poutavé a jednoduchou formou převeditelné do běžného života obyčejných lidí. Po přečtení knihy „Výživa při zhoubných onemocněních“ jsem chtěla další, a tak jsem se plynule ocitla v on-line kurzech ATAC. WOW - to bylo přesně to, co jsem potřebovala. V pohodlí svého domo va, v časech a tempu, kdy a jak se to člověku hodí, bez stresu a dojíždění. Kurzy doporučuji každému bez rozdílu. Zařadila bych je jako povinnou školní docházku a povinný předmět. Vyhovuje mi rozsah učiva, odbornost, praktická část kurzů (výuková hra), testovací část, videa, ale i poradna pro studenty, která je velmi přínosným prvkem. Způsob stravování, který sama preferuji a současně i předávám dál nádherně rezonuje s celým kurzem a podstatou pana Jelínka. Kurzy jsou postaveny na velmi pevných a stabilních základech - tj. na PESTROSTI, VYVÁŽENOSTI, KVALITNÍCH POTRAVINÁCH, kdy vše musí ladit s konkrétními potřebami jednotlivce. Pracuji s lidmi trpícími histaminovou intolerancí (sama mám tuto HIT nálepku), potravinovými alergiemi, ekzémy, trávicími problémy atd.. a v tomto ooru bje skutečně velkou výzvou nastavit jídelníček tak, aby strava byla vyvážená a chutná. Jaké potraviny preferovat a jakým by se měl postižený člověk naopak vyhýbat. Jaký výživový styl použít při prevenci a vzniku různých problémů... Osobní a negativní zkušenosti v oblasti medicíny, farmaceutického průmyslu a nutričních poradců mi pomohly otevřít si svou vlastní praxi a pan Mgr. Martin Jelínek mi dodal další potřebné vědomosti a know-how v podobě úžasných ATAC kurzů.