Mandlové kakao

Zajímavou možností, jak si zpestřit chvíle klidu a pohody, je kromě pocucávání piňakolády (na jižní Moravě vína, Valašsku slivovice a zbytku České republiky piva) popíjet vlastnoručně vyrobené mandlové kakao, jehož charakteristiky umí předčit i ta nejtajnější očekávání (to ale pouze u těch, kteří jsou slušně vychovaní a myslí stejně jako já na orgasmus chuťového původu).

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Přítomnost kvalitního kakaa zvýší v mandlovém mléce především obsah hořčíku. Z pozice makroživin k velkým změnám ale nedojde.

  2. Hořčiny v kakaovém prášku posouvají termický účinek směsi směrem k ohřívajícím sférám. Jedna z výhod, kterou využívejme jako součást postupů manipulace s naší vnitřní teplotou.

  3. Obsah teobrominu a teofylinu jako stimulačních látek ovlivňujících nervovou soustavu slibuje vcelku bezpečné a na rozdíl od kofeinu i podstatně dlouhodobější povzbuzení ve chvílích únavy. Konzumace mandlového kakaa v pozdně večerních hodinách ale samozřejmě zasáhne do spánkových biorytmů a může tak zhoršit usínání.

  4. Uvolňujícíenergetický vliv je díky kakaovému prášku posunut více k expandujícímu extrému. Při snaze udržet v těle energetickou rovnováhu je vhodné zbytečně nepřilévat olej do ohně a nekombinovat s žádnými dalšími uvolňujícími extrémy, jako je panák slivovice a jiné.

  5. Kombinace zastoupených složek mi nabízí zajímavý potenciál zařadit mandlové kakao jako součást svačiny před tréninkem. Uvažujte se mnou – glykemický index nízký, energetický dopad stimulující, stravitelnost vcelku snadná a rychlá, chuť vynikající a osvěžující, termika téměř neutrální. Klasik by řekl, že lepší, než steroidy :-)

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

Dle doby louhování 1-3 hodiny

Přibližná cena

8 Kč / 100 ml

Kategorie

Nápoje

Vhodné pro









Podobné recepty