Banán v čokoládě

Ať se vrtnu kamkoli, ve světě všech odborníků na výživu se neustále a stále silněji zbrojí proti konzumaci banánů. Vcelku to i chápu, protože argumentů je více než dost a současně mají hlavu a patu – ochlazující efekt, plísně, stupeň zralosti, geografie

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Jednoduchá receptura jasně navádí na možnosti využití této dobroty: Vysoké zastoupení sacharidů a minimum tuků a bílkovin oznamují, že se jedná o rychle a dobře stravitelnou pochutinu se středním glykemickým indexem.

  2. Řečeno jinými slovy má dobrota dominantně jinový účinek. Převedeno do praxe to znamená, že když se potřebuju nastartovat nebo zdravě ukojit požadavky mého těla po navýšení krevního cukru, moc dlouho neváhám, po čem sáhnout.

  3. Tepelná úprava a použití čokolády zvrátí ochlazující dopad banánu, není se proto potřeba obávat takto mlsat i v zimních měsících.

  4. Recept můžeme použít buď jako dezert (PŘED hlavním jídlem), lehkou svačinu nebo energetický kopanec před pohybovou aktivitou.

  5. Důkladně bych rozmýšlel, jakou čokoládu zvolit. Základní kritéria jsou vcelku jasná – vysoké procento kakaových složek, žádná aditiva, minimum cukru, čerstvost

  6. Neodpustím si poznámku směrem k obsahu draslíku v banánech, velmi klíčový prvek pro zdraví našeho srdce a hospodaření s tekutinami. Nemusíme banány přímo zbožňovat, k zahození ale také nejsou…

  7. Ať už na dnešní dobrotě bude mlsat kdokoli, vyhýbal se požívání banánů u dětí do jednoho roku věku. A to nejenom v zimě. Pokud nejsou jasné důvody, mám jeden zásadní - banány jsou rizikovým zdrojem plísní, jejichž přítomnost nemáme šanci odhalit pouhým okem. V našich podmínkách máme dostatek jiných možností, co dětem dát...

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

3 minuty

Přibližná cena

8 Kč

Kategorie

Dezerty

Vhodné pro








Podobné recepty