Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Pepř růžový

Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření

Pepř růžový

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

295 kcal

Energie kJ

1231 kJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Jedná se o plody balzámovce pepřového (Schinus molle). Často se označuje jako brazilský nebo peruánský pepř, původ má v Brazílii a Peru. 

Pepř růžový a zdraví

Listy tohoto stromu se používají pro jejich antibakteriální a antiseptické účinky. Pepř má i antidepresivní vliv, ve vyšších dávkách ale vykazuje toxické účinky.

Pepř růžový v kuchyni

Má jen mírně palčivou chuť, používá se především jako doplněk ke směsi s černým, zeleným a bílým pepřem. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.