Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Tvrdé sýry obsahují vysokou koncentraci soli, současně jsou i zdrojem příliš vysokého množství bílkovin - obě složky jsou pro tuto věkovou kategorii dětí příliš zatěžující.
Vnitřnosti jsou potenciálním zdrojem zdravotně rizikových látek (toxiny), z nutričního hlediska pak koncentrují velké množství některých živin (vitamíny B komplexu, vitamíny A a D...).
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.