Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
z jakého důvodu je potřeba se vyhýbat u batolat do 12měsíců vnitřnostem a tvrdým sýrům coby zdrojům tuků?
Děkuji.

Tvrdé sýry obsahují vysokou koncentraci soli, současně jsou i zdrojem příliš vysokého množství bílkovin - obě složky jsou pro tuto věkovou kategorii dětí příliš zatěžující.
Vnitřnosti jsou potenciálním zdrojem zdravotně rizikových látek (toxiny), z nutričního hlediska pak koncentrují velké množství některých živin (vitamíny B komplexu, vitamíny A a D...).

Témata:  Tvrdé sýry 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi