Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Teoreticky by neměl být žádný (v situaci, kdy výrobce dodržuje zákonný postup a terminologii), protože kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, kterou výrobce může distribuovat v suché nebo vlhké formě. Na etiketě produktu tak sledujte složení, které je jednoduché - buď je uvedena kvašená mouka (nejčastěji žitná), nebo mouka a startovací kultury, nic jiného by se správně ve výrobku nacházet nemělo.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.