Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je velký rozdíl v kvalitě mezi sušeným a klasickým kváskem. Děkuji

Teoreticky by neměl být žádný (v situaci, kdy výrobce dodržuje zákonný postup a terminologii), protože kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, kterou výrobce může distribuovat v suché nebo vlhké formě. Na etiketě produktu tak sledujte složení, které je jednoduché - buď je uvedena kvašená mouka (nejčastěji žitná), nebo mouka a startovací kultury, nic jiného by se správně ve výrobku nacházet nemělo.

Témata:  Sušený kvásek 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi