Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Ovesné vločky skutečně obsahují vysoký podíl nerozpustné vlákniny, navíc počítejte i s vyšším podílem antinutričních látek. U dětí do 3 let je proto výhodné se jejich konzumaci vyhýbat. Z důvodu snahy o prodloužení trvanlivosti se kupované vločky napařují, omezí se tím enzymatické reakce, úroveň stravitelnosti se ale nijak nezlepší. Pokud vločky necháte zfermentovat a následně je důkladně rozvaříte, stravitelnost se takto výrazně zlepší, dojde i ke snížení obsahu antinutričních faktorů.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.