Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Pokud tyto výrobky nejsou obohacené o cukry, sůl či neobsahují některá aditiva, není problém je v přiměřených množstvích zařadit do jídelníčku. Nejsou možná vzorem nutriční dokonalosti, na stranu druhou ale disponují určitými charakteristikami, které je možné považovat za v(ý)hodné - platí to především pro stravitelnost, absenci antinutričních látek typických pro obiloviny a zastoupení vlákniny.
Vyšší GI je samozřejmě nevýhodou, kterou ale můžete korigovat celkovým množstvím konzumovaného výrobku a jeho kombinací s některými nízkoglykemickými potravinami.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.