Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Můžu se zeptat jaký máte názor na protein/bílkoviny ziskavane z cvrčků? Jsou opravdu tak hodnotné jak se tvrdí ?

Bílkoviny hmyzu mají vysokou biologickou hodnotu, v tomto směru kvalitní jsou. V současné době je jejich cena mírně vyšší, což souvisí s chovem a způsobem zpracování, do budoucna se ale tento parametr bude postupně zlepšovat. Svým způsobem vnímejte hmyzí produkty jako jednu z klíčových složek stravy budoucnosti, i když je otázkou, do jaké míry tento trend zasáhne gastrokulturu západního světa, tedy Evropu a severní Ameriku, která se historicky ke konzumaci hmyzu staví spíše zády (důvodem jsou především předsudky).

Témata:  Bilkoviny 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi