Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Můžu se zeptat jaký máte názor na protein/bílkoviny ziskavane z cvrčků? Jsou opravdu tak hodnotné jak se tvrdí ?

Bílkoviny hmyzu mají vysokou biologickou hodnotu, v tomto směru kvalitní jsou. V současné době je jejich cena mírně vyšší, což souvisí s chovem a způsobem zpracování, do budoucna se ale tento parametr bude postupně zlepšovat. Svým způsobem vnímejte hmyzí produkty jako jednu z klíčových složek stravy budoucnosti, i když je otázkou, do jaké míry tento trend zasáhne gastrokulturu západního světa, tedy Evropu a severní Ameriku, která se historicky ke konzumaci hmyzu staví spíše zády (důvodem jsou především předsudky).

Témata:  Bilkoviny 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi