Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
V oblasti profesního nutričního poradenství by se v dnešní době neměl mezi odborníky najít nikdo, kdo by zpochybňoval schopnost organismu ovlivňovat skrze složení stravy i složení mateřského mléka. Jedná se o přirozený proces, kdy se do mateřského mléka dostávají ze stravy matky např. aromatické látky, které formují chuťové preference dítěte. Každé dítě na ně reaguje odlišně, což je dáno senzitivitou jedince.
S podobnými tvrzeními, která se snaží vyvrátit prokázané informace, se budete setkávat běžně, velmi často je to součástí marketingu zvyšujícího sledovanost a pozornost - v tomto směru buďte opatrní, z jakých zdrojů informace používáte. Pokud vám někdo doporučí nevylučovat potraviny bezdůvodně, je nejlepší cestou pro zaujmutí správného postoje projít vlastní zkušeností. Obávám se, že naprostá většina kojících maminek nebude skákat nadšením poté, co zjistí, jaký vliv má konzumace ostrých druhů koření na jejich ratolest...
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.