Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
V tomto případě je třeba rozlišovat dva pojmy:
1. Kyselina mléčná - vzniká mléčným kvašením cukrů,
2. Laktát - jedná se o anion kyseliny mléčné.
Kyselina mléčná jako kyselá forma laktátu ve svalech vůbec nevzniká, mezi laktátem (vznikajícím při anaerobní glykolýze) a aktivitou střevního biomu není přímá vazba.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.