Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Extrakt

Jedná se o koncentrovanou formu potraviny - nejčastěji rostlinného původu - která obsahuje vysoké množství jejích účinných látek (vitamínů, minerálů, antioxidantů, esenciálních mastných kyselin, fytochemických látek...). Extrakt se získává procesem extrakce, kdy se používá voda, alkohol nebo jiné rozpouštědlo k oddělení těchto účinných látek od zbytku rostliny.
Extrakty se často používají v doplňcích stravy a léčivých přípravcích, protože poskytnou vysoké množství účinných látek bez nutnosti konzumace velkého množství celé potraviny nebo rostliny. Jejich užívání přináší řadu zdravotních výhod - podporu imunitního systému, zlepšení trávení, potlačení zánětu aj.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi