Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
za fermentovaný výrobek se považuje i domácí fermentovaná ovesná kaše?
Děkuji
Samozřejmě :-) Vše, co projde procesem kvašení, považujte za fermentovaný produkt. Na obecné (klasifikační) úrovni tady nejsou rozdíly, v oblasti kvality se pak liší až na základě toho, čím je potravina fermentována (typickým příkladem je rozdíl mezi kvasnicovým a kváskovým pečivem, kde kvasnicové je fermentováno monokulturou, kdežto kváskové poměrně širokým spektrem různých mikroorganismů).
Témata: Fermentace
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.