Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaké doporučujete upřednostňovat oleje v teplé kuchyni. Pokud volím mezi olivovým, řepkovým a kokosovým olejem, jaký je "nejvhodnější" z výživového hlediska? A měli bychom volit výběr oleje i s ohledem na sportovní aktivity?
Děkuji.

Z uvedených olejů se běžně prezentuje jako nutričně nejvýhodnější olivový nejen z důvodu poměrů mastných kyselin, ale i zastoupení antioxidantů, hořčin a dalších pro zdraví atraktivních látek. Pro tepelné úpravy je ale z důvodu hodnoty kouřového bodu výhodnější kokosový, který navíc zastupuje i vysoký podíl MCT tuků (současně je ale nejdražší, takže je otázka osobní preference, který tuk použijete).

Témata:  Tuky 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi