Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den, můžete mi, prosím, vysvětlit co je to bulgur? Údajně je to celozrnná nahrubo mletá pšenice. Ale potom nerozumím proč se prodává (např. od firmy ARAX) bulgur hrubý (má světlou barvu) a bulgur celozrnný hrubý (má tmavou barvu).
Děkuji za vysvětlení
Jako bulgur se označují nalámaná zrna pšenice, která jsou předvařená. Jedná se tak o surovinu, která je v kuchyni snadno zpracovatelná. Rozdíl v barvě produktů je dán obsahem vlákniny, která je u celozrnné varianty v mnohem větším podílu (z celozrnného bulguru se neodstraňuje tak vysoké množství vlákniny při zpracování zrn, jako z hrubého).
Témata: Bulgur
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.