Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den, můžete mi, prosím, vysvětlit co je to bulgur? Údajně je to celozrnná nahrubo mletá pšenice. Ale potom nerozumím proč se prodává (např. od firmy ARAX) bulgur hrubý (má světlou barvu) a bulgur celozrnný hrubý (má tmavou barvu).
Děkuji za vysvětlení

Jako bulgur se označují nalámaná zrna pšenice, která jsou předvařená. Jedná se tak o surovinu, která je v kuchyni snadno zpracovatelná. Rozdíl v barvě produktů je dán obsahem vlákniny, která je u celozrnné varianty v mnohem větším podílu (z celozrnného bulguru se neodstraňuje tak vysoké množství vlákniny při zpracování zrn, jako z hrubého).

Témata:  Bulgur 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi