Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Jako bulgur se označují nalámaná zrna pšenice, která jsou předvařená. Jedná se tak o surovinu, která je v kuchyni snadno zpracovatelná. Rozdíl v barvě produktů je dán obsahem vlákniny, která je u celozrnné varianty v mnohem větším podílu (z celozrnného bulguru se neodstraňuje tak vysoké množství vlákniny při zpracování zrn, jako z hrubého).
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.