Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
mohl byste mi prosím dát nějaký příklad přepálení sacharidu. Nejsem si úplně jista jestli to chápu dobře.
Děkuji.

V tomto případě je myšlena tzv. Maillardova reakce - jedná se o chemickou reakci mezi některými sacharidy a aminokyselinami, která probíhá při teplotách nad 120 °C. Při této reakci vzniká akrylamid, což je látka s potenciálně karcinogenními účinky. Je proto vhodné se snažit nepoužívat při přípravě pokrmů příliš vysokou teplotu (pečení, smažení, fritování).

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi