Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
mohl byste mi prosím dát nějaký příklad přepálení sacharidu. Nejsem si úplně jista jestli to chápu dobře.
Děkuji.

V tomto případě je myšlena tzv. Maillardova reakce - jedná se o chemickou reakci mezi některými sacharidy a aminokyselinami, která probíhá při teplotách nad 120 °C. Při této reakci vzniká akrylamid, což je látka s potenciálně karcinogenními účinky. Je proto vhodné se snažit nepoužívat při přípravě pokrmů příliš vysokou teplotu (pečení, smažení, fritování).

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi