Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
v kvízu je uvedeno, že "Kváskové pečivo je vůči celému zrnu více jang", dříve bylo také ale uvedeno, že mletí obilí dodává více jin, chápu tedy správně, že způsob úpravy (pečení), má silnější konečný vliv na celou potravinu, tudíž proto je v důsledku více jang?
Děkuji
Důvodem je zastoupení soli, pečivo obsahuje v průměru 1,5-2 % soli. Tzn. například 2 krajíce chleba (cca 100 g) obsahujé 1,5-2 g soli, což je v podstatě 30 % doporučené denní dávky. Sůl jako nejsilnější jang faktor ve stravě posune rovnováhu právě tímto směrem.
Témata: Kváskové pečivo
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.