Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
v kvízu je uvedeno, že "Kváskové pečivo je vůči celému zrnu více jang", dříve bylo také ale uvedeno, že mletí obilí dodává více jin, chápu tedy správně, že způsob úpravy (pečení), má silnější konečný vliv na celou potravinu, tudíž proto je v důsledku více jang?
Děkuji

Důvodem je zastoupení soli, pečivo obsahuje v průměru 1,5-2 % soli. Tzn. například 2 krajíce chleba (cca 100 g) obsahujé 1,5-2 g soli, což je v podstatě 30 % doporučené denní dávky. Sůl jako nejsilnější jang faktor ve stravě posune rovnováhu právě tímto směrem.

Témata:  Kváskové pečivo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi