Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Dobrý den,
jako jedna z výhod červené čočky se uvádí, že se nemusí před přípravou namáčet. Jestli tomu správně rozumím, i přes tento fakt je záhodno červenou čočku před přípravou namočit?
Čočku není nezbytně nutné namáčet v situaci, kdy je loupaná. Odstraněním svrchní obalové vrstvy se u zrn (luštěniny, obiloviny, semena) se výrazně sníží podíl vlákniny a antinutričních látek, takové zrno je vhodné k tepelné úpravě bez předchozích manipulací. Loupaná zrna bez ohledu na druh luštěniny včetně její barvy je výhodnější před tepelnou úpravou namáčet.
Témata: Hubnutí
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.