Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
jako jedna z výhod červené čočky se uvádí, že se nemusí před přípravou namáčet. Jestli tomu správně rozumím, i přes tento fakt je záhodno červenou čočku před přípravou namočit?

Čočku není nezbytně nutné namáčet v situaci, kdy je loupaná. Odstraněním svrchní obalové vrstvy se u zrn (luštěniny, obiloviny, semena) se výrazně sníží podíl vlákniny a antinutričních látek, takové zrno je vhodné k tepelné úpravě bez předchozích manipulací. Loupaná zrna bez ohledu na druh luštěniny včetně její barvy je výhodnější před tepelnou úpravou namáčet.

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi