Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
jaká je z pohledu tohoto kurzu optimální doba kojit dítě? Názory se různí od 1 roku až do 4 let zhruba. Zajímala by mne taková ta minimální doba, do kdy je to žádoucí.

V tomto případě nejde o názor z tohoto kurzu, ale fakta, se kterými je třeba pracovat. V podstatě uvádíte rozpětí, o kterém se diskutuje i na odborné platformě. Doba jednoho roku se jeví jako minimální, protože mateřské mléko obsahuje spektrum látek, které z jiných zdrojů nezískáte a které především mají naprosto zásadní význam pro psychomotorický vývoj dítěte. Z pozice těchto úvah se proto řeší, kam až posouvat časová doporučení pro kojení od jednoho roku dále. Pokud nebudete podléhat společenským konvencím současné doby, které většinově vychází z desítek let starých modelů a drží se přežitého standardu 6-12 měsíců kojení, má svůj smysl upevňovat nutriční i emoční vztah s dítětem co nejdéle.

Témata:  Kojení 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi