Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
jak se díváte na Gersonovu terapii? Dělají to roky a tvrdí, že mohou pomoci při různých typech rakoviny i jiných nemocí úpravou stravy na rostlinnou a hlavně šťáv. Já nějak věřím, že úprava stravy přece jen může člověku pomoci při těžkých onemocněních, zda se mýlím? Samozřejmě, že tam léčbu nasazuje lékař, ale je to hlavně léčba syrovou stravou a klystýr.
Děkuji

Tyto léčebné metody jsou nevědecké, tedy neověřené, naprostá většina zemí je zakazuje (což je v podstatě důvod, proč se za touto "léčbou" cestuje nejčastěji do Mexika). Potíž je v tom, že manipulace se zdravím pomocí neschválených metod je zdravotně riziková, Gersonova terapie ve vztahu ke zhoubným onemocněním i životu nebezpečná. Obecně platí, že zvýšený příjem ovoce a zeleniny je zdravotně prospěšný, ve vztahu k nádorovým chorobám na preventivní úrovni dokonce prokazatelně přínosný. Celý problém těchto alternativních metod spočívá ve faktu, že jsou používány ne na preventivní bázi, kde víme, jaký je jejich dopad, ale v pokročilých stádiích (často nevyléčitelných) chorob v čele s rakovinou. A tady je skutečně vědecky potvrzeno, že tyto metody už nemají přímý vliv na vývoj nádoru, navíc z celé řady důvodů mohou zdraví ještě více poškodit.

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi