Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je možné, že kvaskové pečivo, které projde při výrobě poměrně vysokou teplotou, obsahuje živé mikroorganismy, a u kvašeného sterilovaného zelí je aktivita mikroorganismů potlačena.
Předem děkuji za odpověď

Kváskové pečivo NEobsahuje živé mikroorganismy (minimálně ne ty, které stály za tvorbou a aktivitou kvásku). Po upečení takového pečiva probíhají v produktu enzymatické reakce typické právě pro kvásek, nejedná se ale o aktivitu živých mikroorganismů.

Témata:  Kváskové pečivo 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi