Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Dobrý den, často v textech píšete, že je potřeba se soustředit na kvalitní maso, hlavně bio kuřecí. Je neboi kuřecí něčím speciálně zatížené a není opravdu vhodné pro konzumaci?

Kuře chované v podmínkách velkochovů je zatíženo celou řadou faktorů, které poměrně zásadním způsobem ovlivňují kvalitu masa nežádoucím směrem - jedná se především o stres, kvalitu krmných směsí včetně procesu překrmování z důvodu potřeby rychlého růstu, případně problém s podávanými antibiotiky, jejichž rezidua v mase zůstávají. Pokud už chcete v kuchyni použít maso, je rozumné investovat do bio produkce, je kvalitativně na úplně jiné úrovni.

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi