Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Co je to pojem kyselost olivového oleje? Jak souvisí s kouřovým bodem?

Kyselost olivového oleje je dána obsahem tzv. volných mastných kyselin. Platí pravidlo - čím nižší obsah těchto kyselin, tím vyšší kvalita oleje. Kvalitní olivové oleje by neměly obsahovat více než 1% volných kyselin, hodnota klesající pod 0,5 % už vypovídá o vysoce kvalitním olejů. Obsah volných kyselin nemá přímou souvislost s teplotou přepálení, při dosažení tzv. kouřového bodu dochází k nevrataným změnám chemické struktury oleje a vzniku karcinogenních látek.

Témata:  Olivový olej 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi