Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Co je to glycerol?

Glycerol (chemicky propan-1,2,3-triol) je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina, ve formě svých esterů je součástí tuků.
Vyrábí se z tuků (esterů glycerolu s vyššími mastnými kyselinami) alkalickou hydrolýzou (vedlejší produkt při výrobě mýdel).
Běžně se používá v kosmetických výrobcích (přísada v hydratačních krémech a mýdlech),v potravinářském průmyslu pak jako přísada pro úpravu nápojů, změkčovadlo želé a jiných cukrovinek. Jako součást potravin má označení E 422.
Pokud je tato odpověď příliš komplikovaná, vnímejte glycedrol zjednodušeně jako součást celkové chemické struktury tuků :o)

Témata:  Hubnutí 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Jak naše kurzy hodnotí
absolventi.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Více o Martinu Jelínkovi