Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Obecně platí, že exrakty mají větší nutriční potenciál, tzn. z důvodu způsobu jejich výroby by měly obsahovat vyšší koncentraci účinných látek, které se pyšní lepší biologickou využitelností. Pokud výrobce neuvede u produktu bližší informce o formě extraktu, tak jako spotřebitel víte, že se jedná o extrakt, tedy rostlinný materiál zbavený vlákniny, v průměru s vyšší koncentrací živin než prášek, a současně vyšší biologickou využitelností. Pro většinu potenciálních zájemců je toto dostatečný argument, proč investovat více financí do jeho koupi, než do suplementu s obsahem prášku.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.