Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
U tempehu se pšenice objevuje v situacích, kdy je jeho součástí fermentovaná sójová omáčka. Protože potravina prošla kompletní fermentací, při které došlo k úplnému rozložení (enzymatické hydrolýze) struktury lepku, tento v potravině není obsažen.
Výzkumy na tento vztah skutečně poukazují - zjistilo se, že vyšší hladina folátu je spojena s nižší hladinou protilátky imunoglobulinu E. Zvýšený přísun kyseliny listové tak má svůj význam i ve vztahu k podpoře funkce imunitního systému.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.