Kurzy ATAC

Úvod / Jak se u nás studuje / Úspěšnost absolventů

Úspěšnost absolventů

Úspěšnost absolventů

Kurzy, které pořádám, jsou určeny běžné veřejnosti. Protože jsem člověk, který je „postižený klasickým vzděláním“, vím, že ne každý je ochoten orientovat svoji mysl na přísun nových informací a podstupovat tak stres z nepoznaného procesem vzdělávání. Prostě ne každý chce studovat a učit se novým věcem, nejčastěji za tím stojí strach a špatné zkušenosti z minulosti.

Můj prvotní záměr byl poskytovat vzdělávání profesionálům – tedy poradcům ve výživě, obchodníkům s potravinami, sportovcům a jejich trenérům. Záhy se však ukázalo, že o kurzy mají zájem především „normální“ lidé. Tedy takoví, kteří studují proto, aby zlepšili kvalitu svého života, aniž by se v této oblasti profesně seberealizovali.

Hodnotit tedy úspěšnost absolventů je potřeba trochu z jiného měřítka, než profesního. V tomto směru je možné hledat logické vztahy a souvislosti:

Je například jasné, že do kurzů se hlásí lidé, kteří chtějí studovat. Tedy chtějí něco ve svém životě změnit a posunout se ve vývoji dál. Většina kurzů v naší nabídce má trvání jeden měsíc, nejdelší pak půl roku.

Je zajímavé sledovat, jak se v průběhu studia většině jeho účastníkům mění preference. Nejvíce v oblasti nákupních zvyklostí, přípravě nových receptů a vztahu ke konzumaci potravin.

Další zajímavostí z hlediska „úspěšnosti“ studia je přirozená a neplánovaná redukce hmotnosti těch, kteří mají co hubnout. Fígl spočívá v tom, že v průběhu studia automaticky mění stravovací preference v duchu toho, co se v kurzech učíme. Aniž by měli v úmyslu hubnout a zkoušet různé dietetické systémy (které mimochodem jsou předmětem studia), průběžným zařazováním jednoduchých pravidel ve stravování zjistí, že na konci studia jsou bohatší o spoustu informací a současně „chudší“ o pár nepotřebných kilogramů.

O úspěchu a významu studia má význam mluvit i v souvislosti s tím, jak ovlivňujeme svoje okolí. Řeč je stále o té většině studentů, kteří mají úplně jiné životní poslání než profesní poradenství v oblasti výživy. Změnou svých návyků ale ovlivňují i svoje okolí – rodinu, přátele, známé… Většina z nich toto dělá nevědomě. Ne nadarmo existuje přísloví „Příklady táhnou“.

V tomto pojetí je tedy možné tvrdit, že úspěšnost absolventů našich kurzů se primárně odehrává na poli vlastních vnitřních změn, skrze které pak ovlivňují i svoje okolí.

Mluvit o úspěšnosti našich absolventů v profesní poradenské praxi je relativní. Pokud už se někdo rozhodne k tomu, že se bude poradenstvím ve výživě živit, je jeho úspěšnost otázkou hned několika faktorů:

Kromě toho, že je potřeba mít kvalitní podnikatelský plán, obchodního ducha a nebát se jít do rizika, je rozhodujícím faktorem pro úspěch systém práce s klientem a umění uspokojit jeho požadavky.

Odbornost stojí v rámci tohoto podnikání tak trochu bokem. Ne že by nebyla důležitá, právě naopak. V konkurenčním prostředí trhu ale vyhrává především marketingová zdatnost (jejíž součástí je naštěstí i zmiňovaná odbornost). Jak moc jsou absolventi kurzů úspěšní, je možné průběžně sledovat na www.kurzyatac.cz/absolventi.

Mgr. Martin Jelínek

Mgr. Martin Jelínek

Co říkají o studiu naši absolventi

Jaroslav Řeřábek

V životě jsem absolvoval celou řadu kurzů, seminářů a vždy to mělo co dělat s lepší kvalitou života. Kurz výživového poradce mě však zcela pohltil!;-) Každý pracovní den jsme dostávali půl roku nové a nové lekce plné informací o potravinách a jejich vlastnosteczh a použití. Bylo to pro mě něco naprosto nového, obsáhlého s plnou podporou v poradně na webu, ale i mailem či telefonem. Budu ještě pár týdnů všechny informace zažívat a zpracovávat (a že jich bylo!:-) Úplně nejvíc mě dostal fakt, že jsem si díky informacím v kurzu zlepšil cukrovku z 15 na 7 a to nejsem u konce! Bylo by výborné, kdyby se tyto informace a dostaly do škol a hezky poctivě, jako u pana Magistra Jelínka! Všem tento kurz vřele doporučuji, je to opravdu rozsáhlý přísun informací a rad!;-)

Jakub Přibyl

Když jsem se na začátku své kariéry výživového poradce rozhodoval, jaký kurz z té nepřeberné „výživářské komerce“ vybrat (tak abych z toho nakonec nevyšel s pouhým „papírem“ ale získal i něco navíc v podobě kvalitních informací), dostal jsem tehdy doporučení na kurzy Atac. Protože jsem analyticky založený člověk, už od začátku jsem v „Atacu“ viděl jednu velkou nevýhodu v podobě faktu, že celým kurzem na rozdíl od jiných školících firem provádí jen jeden učitel. Velmi rychle jsem zjistil, že právě toto je velká výhoda, protože tím lektorem je osoba Martina Jelínka. Podle mě jednoho z nejkomplexnějších výživových expertů u nás a troufám si tvrdit, že dost možná vůbec ten nejlepšího školitele a učitele vůbec. Vážím si ho za jeho obrovský profesní nadhled a jsem vděčný za možnost se dál vzdělávat.

Tereza Krutilová

Jako maminka dvou dětí jsem se už od prvního těhotenství cítila pod neustálým tlakem. Snažila jsem se zajistit sobě i své rodině co nejlepší stravovací návyky a zároveň vést své děti ke zdravému životnímu stylu. K tomu všemu mi nepomohlo ani obrovské množství nastudované literatury, ani mediální "masáž" nasměrovaná účelně na nastávající či kojící maminky a jejich svědomí. Nebyla jsem si jistá vůbec ničím a v hlavě mi nastal spíše veliký zmatek. V kurzu Výživa dětí a následně Poradce pro výživu jsem si nejenom vše ujasnila, získala veliký přehled a hlavně nadhled nad touto problematikou, ale nastala u mě zcela zásadní změna myšlení a způsobu uvažování. Já osobně se cítím skvěle, nejenom proto, že kila jdou dolů, ale nejvíce oceňuji to, že mám zdravé děti. Po několika letech trápení se zápaly plic jsou mé děti zcela zdravé a spokojené a tím pádem i celá moje rodina. Za to jsem našemu skvělému lektorovi Mgr. Jelínkovi nejvíce vděčná. Oceňuji jeho profesionalitu a 100% nasazení, s jakým se všem po celou dobu kurzu věnoval a věnuje dál. Skvělým přínosem je možnost další spolupráce a v neposlední řadě navázání nových (nejenom) profesních přátelství s ostatními studenty kurzu. Za toto vše děkuji a vřele doporučuji kurzy absolvovat!