Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Hlemýžď na másle s croissantem

Hlemýžď na másle s croissantem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A14 - Měkkýši, A7 - Mléko, A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Hlemýždě bez ulity vaříme v mírně solené vodě přibližně 60 minut.
2
Zrna bobu vaříme ve vodě cca 70 minut.
3
Na pánvi rozpustíme máslo se smetanou se solí a pepřem.
4
Přidáme uvařené boby a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
5
Na pánvi s olejem krátce orestujeme uvařeného hlemýždě ze všech stran.
6
Hlemýždě podáváme se smetanovou omáčkou s boby, lehce zakápnuté šťávou z limetky, ozdobené pažitkou a doplněné croissantem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

247
kcal

1033
kJ

Makroživiny

048131721 5.77 g15.5 g17.63 g1.52 g B S T Vl
Bílkoviny:5.77 g
Sacharidy:15.5 g
Tuky:17.63 g
Vláknina:1.52 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.76
kcal

cholesterol
54.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (5.77 g) Sacharidy (15.5 g) Tuky (17.63 g) Vláknina (1.52 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.6 %) Sacharidy (25.9 %) Tuky (63.3 %) Vláknina (1.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.