Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Vločky teffové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Vločky

Vločky teffové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

363 kcal

Energie kJ

1518 kJ

Bílkoviny

12.3 g

Sacharidy

65 g

Tuky

2.4 g

Vláknina

9 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (12.3 g) Sacharidy (65 g) Tuky (2.4 g) Vláknina (9 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.2 %) Sacharidy (74.9 %) Tuky (6 %) Vláknina (5 %)

Teffové vločky se vyrábí lisováním napařených zrn teffu (Eragrostis tef). Díky tomuto procesu se inaktivují enzymy, které by způsobily oxidaci některých složek. Takto se zabrání kvalitativnímu znehodnocení celé potraviny, stabilní zůstane i chuť (hořká chuť je projevem oxidace). 

Teffové vločky a zdraví

Teffové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, patří tak mezi důležité zdroje kvalitních rostlinných bílkovin. Jsou také důležitým zdrojem vlákniny. Mezi obillovinami patří mezi nejbohatší zdroje vápníku, významné je také zastoupení hořčíku. Oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Vločky mají střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Teffové vločky v kuchyni

Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
polévek,
kaší, 
karbanátků
müsli směsí. 

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.