Kurzy ATAC

Vločky sójové klíčené

Kategorie: Luštěniny / Klíčené

Vločky sójové klíčené

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

458 kcal

Energie kJ

1913 kJ

Bílkoviny

32 g

Sacharidy

30 g

Tuky

18 g

Vláknina

18 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (32 g) Sacharidy (30 g) Tuky (18 g) Vláknina (18 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (29.3 %) Sacharidy (27.4 %) Tuky (35.4 %) Vláknina (7.9 %)

Sójové vločky klíčené se vyrábí lisováním klíčených sojových bobů (Glycine max). 

Sójové vločky klíčené a zdraví

Proces klíčení vedle navyšování nutriční hodnoty potraviny, současně snižuje podíl antinutričních látek. Sójové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, z minerálů draslíku vápníku. Vločky mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Sójové vločky klíčené v kuchyni

Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
polévek, 
kaší, 
karbanátků
müsli směsí.
Mají lehce oříškovou chuť.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.