Energie kcal
458 kcal
Energie kJ
1913 kJ
Bílkoviny
32 g
Sacharidy
30 g
Tuky
18 g
Vláknina
18 g
Sójové vločky klíčené se vyrábí lisováním klíčených sojových bobů (Glycine max).
Proces klíčení vedle navyšování nutriční hodnoty potraviny, současně snižuje podíl antinutričních látek. Sójové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, z minerálů draslíku a vápníku. Vločky mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
- polévek,
- kaší,
- karbanátků,
- müsli směsí.
Mají lehce oříškovou chuť.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.