Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Vločky sójové

Kategorie: Luštěniny / Vločky

Vločky sójové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

519 kcal

Energie kJ

2169 kJ

Bílkoviny

38 g

Sacharidy

30 g

Tuky

22 g

Vláknina

18 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (38 g) Sacharidy (30 g) Tuky (22 g) Vláknina (18 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (30.6 %) Sacharidy (24.2 %) Tuky (38.2 %) Vláknina (6.9 %)

Sójové vločky se vyrábí lisováním loupaných sojových bobů (Glycine max). Díky tomuto procesu je odstraněno vysoké množství antinutričních látek, které se vždy koncentrují ve slupce.

Sójové vločky a zdraví

Sójové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, z minerálů draslíku vápníku. Vločky mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Sójové vločky v kuchyni

Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
polévek, 
kaší, 
karbanátků
müsli směsí.
Mají lehce oříškovou chuť.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.