Energie kcal
519 kcal
Energie kJ
2169 kJ
Bílkoviny
38 g
Sacharidy
30 g
Tuky
22 g
Vláknina
18 g
Sójové vločky se vyrábí lisováním loupaných sojových bobů (Glycine max). Díky tomuto procesu je odstraněno vysoké množství antinutričních látek, které se vždy koncentrují ve slupce.
Sójové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu.
Jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, z minerálů draslíku a vápníku.
Vločky mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
- polévek,
- kaší,
- karbanátků,
- müsli směsí.
Mají lehce oříškovou chuť.