Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Vločky
Energie kcal
381 kcal
Energie kJ
1592 kJ
Bílkoviny
13.8 g
Sacharidy
61 g
Tuky
4.4 g
Vláknina
14 g
Quinoové vločky se vyrábí lisováním napařených zrn quinoy (Chenopodium quinoa). Díky tomuto procesu se inaktivují enzymy, které by způsobily oxidaci některých složek. Takto se zabrání kvalitativnímu znehodnocení celé potraviny, stabilní zůstane i chuť (hořká chuť je projevem oxidace).
Quinoové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, patří tak mezi důležité zdroje kvalitních rostlinných bílkovin. Jsou také důležitým zdrojem vlákniny. Mezi obillovinami patří mezi nejbohatší zdroje vitamínů B komplexu. Vločky mají střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
- polévek,
- kaší,
- karbanátků,
- müsli směsí.
Je možné z nich vyrobit mléko.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.