Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Vločky quinoové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Vločky

Vločky quinoové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

381 kcal

Energie kJ

1592 kJ

Bílkoviny

13.8 g

Sacharidy

61 g

Tuky

4.4 g

Vláknina

14 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (13.8 g) Sacharidy (61 g) Tuky (4.4 g) Vláknina (14 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.2 %) Sacharidy (67.1 %) Tuky (10.4 %) Vláknina (7.4 %)

Quinoové vločky se vyrábí lisováním napařených zrn quinoy (Chenopodium quinoa). Díky tomuto procesu se inaktivují enzymy, které by způsobily oxidaci některých složek. Takto se zabrání kvalitativnímu znehodnocení celé potraviny, stabilní zůstane i chuť (hořká chuť je projevem oxidace). 

Quinoové vločky a zdraví

Quinoové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, patří tak mezi důležité zdroje kvalitních rostlinných bílkovin. Jsou také důležitým zdrojem vlákniny. Mezi obillovinami patří mezi nejbohatší zdroje vitamínů B komplexu. Vločky mají střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Quinoové vločky v kuchyni

Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
polévek,
kaší, 
karbanátků
müsli směsí. 
Je možné z nich vyrobit mléko.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.