Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Vejce perličky

Kategorie: Vejce / Vejce

Vejce perličky

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

179 kcal

Energie kJ

748 kJ

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

0.6 g

Tuky

14 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (12 g) Sacharidy (0.6 g) Tuky (14 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (28.1 %) Sacharidy (1.4 %) Tuky (70.5 %) Vláknina (0 %)

Vejce perličky domácí (Numida meleagris f. domestica) - domestikované formy perličky kropenaté

Vejce perličky a zdraví

Vejce obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin, které jsou považovány za plnohodnotné. Jsou bohatým zdrojem tuků s vyšším zastoupením omega-3.
Obsahují několikanásobně více fosforu než slepičí vejce, který ovlivňuje především vývoj kostí.

Vejce perličky v kuchyni

Křepelčí vejce připravujeme všemi běžnými způsoby:
- vařená,
- pečená,
- smažená,
- nakládaná.
Vejce se se používají při výrobě:
- těstovin,
- majonéz,
- moučníků,
- dezertů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.