Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Vejce krůtí

Kategorie: Vejce / Vejce

Vejce krůtí

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

170 kcal

Energie kJ

709 kJ

Bílkoviny

13.8 g

Sacharidy

1.3 g

Tuky

11.8 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (13.8 g) Sacharidy (1.3 g) Tuky (11.8 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (34.1 %) Sacharidy (3.2 %) Tuky (62.7 %) Vláknina (0 %)

Vejce krůty domácí (Meleagris gallopavo f. domestica), potomka krocana divokého.

Vejce krůtí a zdraví

Vejce obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin a tuků, kde převažují zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Jsou bohatým zdrojem cholesterolu, který je ve větším množstvím rizikový pro srdečně-cévní systém, je proto vhodné mít jejich konzumaci pod kontrolou. Je kvalitním zdrojem vitamínu D3, který podporuje metabolismus vápníku a jeho ukládání do kostí.

Vejce krůtí v kuchyni

Krůtí vejce připravujeme všemi běžnými způsoby:
- vařená,
- pečená,
- smažená,
- nakládaná.
Vejce se se používají při výrobě:
- těstovin,
- majonéz,
- moučníků,
- dezertů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.