Kurzy ATAC

Vejce křepelčí

Kategorie: Vejce / Vejce

Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

238 kcal

Energie kJ

993 kJ

Bílkoviny

20 g

Sacharidy

0.8 g

Tuky

16.7 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (20 g) Sacharidy (0.8 g) Tuky (16.7 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (35.2 %) Sacharidy (1.4 %) Tuky (63.4 %) Vláknina (0 %)

Vejce křepelky, nejčastěji se využívají druhy křepelka polní nebo japonská.  Největší tradici mají především v Asii, do Evropy se rozšířila až ve 40 letech 20. století. Vejce je tvořeno z 50 % bílkem, 33 % žloutkem.

Vejce křepelčí a zdraví

Vejce obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin, které jsou považovány za plnohodnotné. Jsou bohatým zdrojem tuků s vyšším zastoupením omega-3. Obsahují několikanásobně více fosforu než slepičí vejce, který ovlivňuje především vývoj kostí.

Vejce křepelčí v kuchyni

Křepelčí vejce připravujeme všemi běžnými způsoby:
- vařená,
- pečená,
- smažená,
- nakládaná.
Vejce se se používají při výrobě:
- těstovin,
- majonéz,
- moučníků,
- dezertů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.