Energie kcal
183 kcal
Energie kJ
763 kJ
Bílkoviny
12.9 g
Sacharidy
1.4 g
Tuky
13.6 g
Vláknina
0 g
Tyto vejce snáší kachna domácí (Anas platyrhynchos domestica). Pochází z oblasti Egypa a Mezopotámie, jejich domestikace proběhla v třetím tisíciletí př.n.l..
Vejce obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin a tuků, kde převažují zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Jsou bohatým zdrojem cholesterolu, který je ve větším množstvím rizikový pro srdečně-cévní systém, je proto vhodné mít jejich konzumaci pod kontrolou.
Je kvalitním zdrojem vitamínu D3, který podporuje metabolismus vápníku a jeho ukládání do kostí.
Kachní vejce připravujeme všemi běžnými způsoby:
- vařená,
- pečená,
- smažená,
- nakládaná.
Vejce se se používají při výrobě:
- těstovin,
- majonéz,
- moučníků,
- dezertů.