Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Tortellini quinoové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Tortellini quinoové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

328 kcal

Energie kJ

1373 kJ

Bílkoviny

14 g

Sacharidy

47 g

Tuky

7 g

Vláknina

5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (14 g) Sacharidy (47 g) Tuky (7 g) Vláknina (5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.8 %) Sacharidy (59.9 %) Tuky (19.2 %) Vláknina (3 %)

Tortellini jsou těstoviny prstencovitého tvaru vyráběné z quinoové mouky a vody, plněné nejčastěji vepřovým masem, mortadellou (měkký vepřový salám) a parmezánem. Původem pocházejí z Itálie, kde patří mezi typické pokrmy pro tuto kuchyni.

Quinoové tortellini a zdraví

Těstoviny neobsahují lepek, jsou tedy vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je nízká, je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovou rezistencí
- postižené diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.
Protože jsou originální tortellini plněné i sýrem, obsahují menší množství laktózy. Nejsou proto vhodné pro jedince postižené laktózovou intlerancí.

Quinoové tortellini v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné jako:
příloha
samostatný chod ochucený omáčkou
případně se používají pro zpestření polévek.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.