Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Těstoviny špenátové

Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny

Těstoviny špenátové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

379 kcal

Energie kJ

1586 kJ

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

72.5 g

Tuky

1.7 g

Vláknina

3.1 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (13 g) Sacharidy (72.5 g) Tuky (1.7 g) Vláknina (3.1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.3 %) Sacharidy (80 %) Tuky (4 %) Vláknina (1.6 %)

Produkt vyrobený z pšeničné mouky, vody a menšího podílu listů špenátu.

Špenátové těstoviny a zdraví

Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Díky obsahu čpenátu jsou dobrým zdrojem mikroživin - vitamínů, antioxidantů i minerálních látek (především draslíku). Je možné je proto považovat za nutričně atraktivní potravinu. Hodnota glykemického indexu je sice nízká, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Špenátové těstoviny v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.