Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Těstoviny rýžové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny

Těstoviny rýžové

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

372 kcal

Energie kJ

1555 kJ

Bílkoviny

4 g

Sacharidy

82 g

Tuky

1 g

Vláknina

1.5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (4 g) Sacharidy (82 g) Tuky (1 g) Vláknina (1.5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (4.5 %) Sacharidy (92.3 %) Tuky (2.4 %) Vláknina (0.8 %)

Produkt vyrobený z rýžové (Oryza sativa) mouky a vody.

Rýžové těstoviny a zdraví

Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinaci s konzumací jejich vyššího množství se z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladina krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
- postižení diabetem, 
​- 
v průběhu redukčních diet.

Rýžové těstoviny v kuchyni

Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha, 
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.