Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Těstoviny
Energie kcal
372 kcal
Energie kJ
1555 kJ
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
82 g
Tuky
1 g
Vláknina
1.5 g
Produkt vyrobený z rýžové (Oryza sativa) mouky a vody.
Těstoviny jsou bezlepkové, jsou proto vhodné pro pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Jsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinaci s konzumací jejich vyššího množství se z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladina krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Těstoviny jsou vhodné:
- jako příloha,
- pro zpestření polévek,
- jako součást salátů.