Kategorie: Obiloviny lepkové / Těstoviny
Energie kcal
380 kcal
Energie kJ
1588 kJ
Bílkoviny
13.1 g
Sacharidy
72.5 g
Tuky
1.7 g
Vláknina
3.1 g
Produkt vyrobený z pšeničné mouky, vody a menšího podílu řasy spiruliny.
Těstoviny obsahují lepek, nejsou proto vhodné pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Nejsou tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Díky obsahu spiruliny jsou dobrým zdrojem mikroživin - vitamínů, antioxidantů i minerálních látek (především draslíku). Je možné je proto považovat za nutričně atraktivní potravinu.
Hodnota glykemického indexu je sice nízká, konzumace jejich vyššího množství ale z důvodu glykemické nálože výrazně zvedá hladinu krevního cukru. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižení diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Těstoviny jsou vhodné jako příloha či jako zpestření polévek.